U wilt een woning kopen of verkopen? Of er zijn veranderingen in uw hypotheek? Of het nu gaat om een appartement, een huis, om nieuwbouw of een bestaand huis, u krijgt altijd te maken met rechten en plichten.

Een notaris is daarbij noodzakelijk om bepaalde zaken te regelen en vast te leggen. Denk aan een koopovereenkomst, een testament of een hypotheekakte. Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris?

Lees meer

'Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer.'

Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. U heeft er dan ook lang over nagedacht en veel over gesproken. Met uw partner, met vrienden of zelfs al met een makelaar of hypotheekadviseur. U denkt misschien dat u alles al weet wat u zou moeten weten.

Maar weet u ook wat er in het koopcontract moet staan? Heeft u enig idee welke ontbindende voorwaarden bij uw situatie horen? En hoe zit het eigenlijk met de financiering? Uw maximale hypotheekbedrag heeft u natuurlijk zo uitgerekend. maar wat als u uw baan verliest net voor het huis wordt overgedragen?

Lees meer

'Alles over uw rechten en plichten als u uw woning verkoopt, de rol van de notaris en nog veel meer.'

Als u uw woning verkoopt, krijgt u met veel dingen te maken die u bekend zullen voorkomen. U heeft ze namelijk al eens meegemaakt of erover gehoord toen u uw woning kocht. U denkt misschien zelfs wel dat u alles al weet wat u zou moeten weten.

Maar u zit nu in een andere positie. U bent verkoper. en dan ook nog in een echte kopersmarkt. Waarin woningen minder opbrengen en kopers vaak op het laatste moment afhaken.

Hoe zorgt u ervoor dat de verkoop van uw woning zo soepel mogelijk verloopt? Wat zijn uw rechten en plichten als verkoper? En hoe zit dat als u misschien een restschuld heeft?

Lees meer