Skip to main content

 

Geschiedenis, kantoor en het team van Notariskantoor Riteco Oldenzaal

Huis en hypotheek

Freek de Vries

U wilt een woning kopen of verkopen? Of er zijn veranderingen in uw hypotheek? Of het nu gaat om een appartement, een huis, om nieuwbouw of een bestaand huis, u krijgt altijd te maken met rechten en plichten.

De rol van de notaris

Een notaris is daarbij noodzakelijk om bepaalde zaken te regelen en vast te leggen. Denk aan een koopovereenkomst, een testament of een hypotheekakte. Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris?

Allemaal vragen waar wij in een persoonlijk gesprek antwoord op kunnen geven. Maak daarom een afspraak met onze notaris.

Gerelateerde onderwerpen

Uw rechten en plichten bij het kopen van een woning.
Uw rechten en plichten bij het verkopen van een woning.

Woning kopen

Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. U heeft er dan ook lang over nagedacht en veel over gesproken. Met uw partner, met vrienden of zelfs al met een makelaar of hypotheekadviseur. U denkt misschien dat u alles al weet wat u zou moeten weten.

Maar weet u ook wat er in het koopcontract moet staan? Heeft u enig idee welke ontbindende voorwaarden bij uw situatie horen? En hoe zit het eigenlijk met de financiering? Uw maximale hypotheekbedrag heeft u natuurlijk zo uitgerekend. maar wat als u uw baan verliest net voor het huis wordt overgedragen?

De notaris voor vraag, antwoord en advies

Voor antwoorden op deze vragen en overige informatie over dit onderwerp wil ik u verwijzen naar de brochure 'Woning kopen' van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie:

Voor antwoorden op vragen en overige informatie over het kopen van een woning kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Terug naar boven

Woning verkopen

Als u uw woning verkoopt, krijgt u met veel dingen te maken die u bekend zullen voorkomen. U heeft ze namelijk al eens meegemaakt of erover gehoord toen u uw woning kocht. U denkt misschien zelfs wel dat u alles al weet wat u zou moeten weten.

Maar u zit nu in een andere positie. U bent verkoper. en dan ook nog in een echte kopersmarkt. Waarin woningen minder opbrengen en kopers vaak op het laatste moment afhaken. Hoe zorgt u ervoor dat de verkoop van uw woning zo soepel mogelijk verloopt? Wat zijn uw rechten en plichten als verkoper? En hoe zit dat als u misschien een restschuld heeft?

De notaris voor vraag, antwoord en advies

Voor antwoorden op deze vragen en overige informatie over dit onderwerp wil ik u verwijzen naar de brochure 'Woning verkopen' van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie:

Voor antwoorden op vragen en overige informatie over het verkopen van een woning kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Terug naar boven

Maak gerust een afspraak!

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een kopje koffie bij ons op kantoor of bij u thuis. Daar maken we graag tijd voor en bovendien worden voor een eerste gesprek geen kosten in rekening gebracht. Onze reguliere openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08:30u tot 17:00u. Ook afspraken buiten de reguliere openingstijden zijn geen probleem.

Neem telefonisch contact op via 0541-723971 
of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.