Van kantoorruimte naar woonruimte

Gepubliceerd op
15 april 2021

Eén ding is wel al duidelijk geworden gedurende de coronacrisis: er zal steeds meer structureel worden thuisgewerkt. Deze ontwikkeling wordt door het kabinet ondersteund vanuit het Stimuleringsfomds Volkshuisvesting, waarmee gemeenten een steuntje in de rug krijgen voor het ombouwen van kantoorruimte naar woonruimte.

Vorig jaar werden al meer dan twaalfduizend woningen gemaakt in bestaande gebouwen. Ongeveer de helft was oorspronkelijk kantoorruimte. Verder werden onder meer ook winkels, ziekenhuizen, kerken en schoolgebouwen omgebouwd. In de meeste gevallen gaat het wel om kleine woningen in de vorm van studio’s en appartementen. Het overgrote deel van de omvormingen (84%) bestaat uit huurwoningen. Echter, ook al zijn oorspronkelijke jaardoelstellingen van het kabinet hiermee gerealiseerd, daarmee is het woningtekort niet ingelopen.

Een verhoging van de overdrachtsbelasting voor bedrijfsgebouwen per 2021 van 6% naar 8% staat deze omvorming in de weg. Het kabinet wil namelijk geen uitzondering maken voor ontwikkelaars die een bedrijfsgebouw omvormen naar woningen. Tegenover de stimulering van dergelijke initiatieven maakt immers diezelfde overheid omvorming minder aantrekkelijk.

Wilt u meer weten over het kopen van een woning in een omgevormd of een nog om te vormen bedrijfsgebouw? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Wij staan klaar
voor U!

Wij maken graag tijd voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook afspraken buiten de reguliere openingstijden zijn geen probleem.

Neem telefonisch contact op via 0541-723971 
of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring - Algemene voorwaardenSitemap - © Alle rechten voorbehouden