Nieuwe kabinet gaat jubelton afschaffen

Gepubliceerd op
27 december 2021

Na een lang formatieproces is Rutte 4 een feit. De ministerposten zijn verdeeld en het nieuwe kabinet gaat vanaf 10 januari van start. En in het nieuwe regeerakkoord staan belangrijke wijzigingen met betrekking tot de woningmarkt.

Zo zal in de toekomst de jubelton afgeschaft worden en wil de regering de woningmarkt voor meer mensen toegankelijk maken. Er was al geruime tijd discussie over de jubelton, een belastingvrije schenking van ouders aan hun kinderen voor de aanschaf van een woning ter hoogte van maximaal € 105.302 (2021) en € 106.671 (2022). Zoals het er nu naar uitziet zal deze eenmalige belastingvrije schenking per 1 januari 2024 afgeschaft worden.

De jubelton was bedoeld om starters tussen de 18 en 40 jaar te helpen op de woningmarkt en de schenking moet gebruikt worden voor de aanschaf, het onderhoud en/of de schuldaflossing van de eigen woning. Echter wordt er kritiek geuit dat hierdoor juist de woningprijzen voor starters hoger worden. Hierdoor hebben starters zonder vermogende ouders een achterstand, omdat zij het volledige bedrag zonder of met slechts beperkte hulp van hun ouders moeten financieren.

 

Laatste nieuwsberichten

Wij staan klaar
voor U!

Wij maken graag tijd voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook afspraken buiten de reguliere openingstijden zijn geen probleem.

Neem telefonisch contact op via 0541-723971 
of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring - Algemene voorwaardenSitemap - © Alle rechten voorbehouden