Skip to main content

De jubelton verdwijnt na dit jaar

Gepubliceerd op
15 mei 2022

De jubelton als belastingvrije schenking aan je kinderen voor de aankoop van een eigen woning verdwijnt definitief! Het volledige bedrag (106.671 euro) belastingvrij schenken kan alleen dit jaar nog! Vanaf 1 januari 2023 is het maximale belastingvrije bedrag nog maar 27.231 euro. Een jaar later verdwijnt de schenkingsvrijstelling eigen woning helemaal.

Het kabinet wilde aanvankelijk de jubelton – 106.671 euro belastingvrij - geheel schrappen vanaf volgend jaar. Dat bleek echter niet mogelijk. Daarom is het maximale belastingvrije schenkingsbedrag voor de aankoop van een woning gelijk getrokken met de eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling: 27.231 euro. Op 1 januari 2024 verdwijnt de schenkingsvrijstelling eigen woning helemaal.

 Meer weten over schenken aan kinderen? Bekijk dan onze pagina over schenkingen of neem contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek.

Bron: notaris.nl maart 2022

Wij staan klaar
voor U!

Wij maken graag tijd voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook afspraken buiten de reguliere openingstijden zijn geen probleem.

Neem telefonisch contact op via 0541-723971 
of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.